ایستگاه های شارژ باتری خودرو های برقی دقیقا عملکردی مشابه پمپ های بنزین و CNG برای ماشین های بنزینی و گازسوز دارد. اما تفاوت اصلی این ایستگاه ها با پمپ بنزین ها در این است که امنیت و ایمنی آنها خیلی بالاتر از پمپ های بنزین است. دیگر اینکه برای احداث این ایستگاه ها نیازی به تجهیزات پیشرفته و زیر ساخت های پیچیده ای نیست. به طوری که حتی میتوان شعبه هایی از این آنها را در محوطه مراکز خرید، ساختمان های مسکونی، محل کار و … راه اندازی کرد. این ایستگاه ها یکی از مهم ترین و ضروری ترین جایگاه ها برای شارژ مجدد باتری خودروهای برقی و دوگانه سوز هستند. از آنجایی که نفت و گاز از انرژی های تجدید ناپذیر هستند و میزان آلودگی بالایی دارند، توجه و تمرکز همه دنیا به سمت استفاده از سوخت های پاک و تجدید پذیر جلب شده است. انرژی الکتریکی یک سوخت پاک و انرژی تجدید پذیر به شمار می رود.

pic1
ایستگاه شارژ باتری

انرژی پاک نه تنها همان عملکرد نفت و گاز را برای خودروها دارد بلکه باعث پایین آمدن وزن موتور، بالا رفتن شتاب خودرو، کاهش هزینه های نگهداری و تعمیر و … نیز می شود. در این ایستگاه ها، کانکتورها یا سوکت های شارژر مختلفی بسته به مدل های ماشین باید وجود داشته باشد. هر ماشین به کانکتور مناسب خود وصل شده و شارژ باتری خودرو در مدت زمان مشخصی تکمیل میشود. بعضی از ماشین های برقی به شارژرهای AC و بعضی دیگر به شارژرهای DC وصل می شوند.

انواع ایستگاه های شارژ خودرو برقی

ایستگاه های شارژ باتری خودروهای برقی را از نظر ظرفیت و محل احداث میتوان به چهار دسته زیر تقسیم بندی کرد:

ایستگاه های مکان های عمومی:

از آنجایی که در مکان های عمومی از جمله مراکز تجاری، تفریحی، توریستی و فرهنگی میزان رفت و آمد بیشتر است، نیاز به تاسیس جایگاه های شارژ باتری خودروهای برقی بیشتر احساس می شود. در اماکن عمومی اغلب از شارژر های نوع AC استفاده میشود. بعضی از این ایستگاه ها شارژ رایگان رو در اختیار مصرف کنندگان قرار میدهند. این کار علاوه بر افزایش محبوبیت این مراکز، مردم را به خرید و استفاده از خودروهای برقی تشویق میکند.

pic2 1
ایستگاه های شارژ

ایستگاه های استراحتگاه های بین راهی:

افرادی که از این ایستگاه ها استفاده میکنند معمولا کسانی هستند که در حال مسافرت از شهری به شهری دیگر هستند. بنابراین نیاز دارند تا در مدت زمان کمی شارژ باتری خودروشان کامل شود تا به ادامه مسیر بپردازند. شارژر این ایستگاه ها قدرتی بیشتر از ۴۰ کیلو وات دارد و میتواند در عرض ۱۰ الی ۳۰ دقیقه باتری را شارژ کنند.

ایستگاه های مناطق مسکونی:

اگر زمانی که بیرون از منزل هستید به شارژ مجدد باتری خودرو نیاز پیدا نکردید، بهتر است از ایستگاه های شارژ خانگی استفاده کنید. مواقعی که ماشینتان در پارکینگ خانه یا مجتمع هست، بهترین زمان است که آن را به شارژ بزنید تا برای استفاده های بعدی آماده باشد. نصب این نوع شارژرها علاوه بر اینکه به فضای مناسبی نیاز دارد، از سیم کشی مخصوصی نیز بهره می برد. اما شارژرهای قابل حمل نیاز به سیم کشی و تجهیزات خاصی هم ندارند و میتوان آنها را در قسمتی از پارکینگ خانه یا مجتمع مسکونی نصب کرد و از آن استفاده کرد.

معرفی ایستگاه های شارژ نوظهور

ایستگاه های شارژ سیار و بی سیم: تقریبا از سال ۲۰۱۵ که استفاده از شارژرهای برقی در دنیا به سرعت پیشرفت کرد، ایده شارژرهای سیار و بی سیم مطرح شد. از مزیت های این نوع ایستگاه ها میتوان به ثابت نبودن و قابلیت جابجایی آنها اشاره کرد. همین یک مزیت باعث می شود ایستگاه را به جایی که نیاز بیشتری احساس می شود، منتقل کرد. در حال حاضر بر روی عملکرد و ظرفیت شارژ این نوع ایستگاه ها تحقیق و بررسی انجام می شود و تولید انبوه آن در دست اقدام است.

چقدر طول می کشد باتری خودروهای برقی شارژ شود؟

مدت زمان شارژ باتری خودروهای برقی نیز به شارژ گوشی های هوشمند شباهت دارد. همانطور که هرچه ظرفیت و قدرت باتری گوشی های هوشمند افزایش می یابد، زمان شارژ هم بیشتر میشود؛ این قانون برای خودروهای برقی هم صدق می کند. البته ناگفته نماند ولتاژ باتری و شارژر نیز در افزایش و کاهش این مدت زمان بی تاثیر نیست. شارژرهای اولیه که سطح 1 را دارند با ولتاژ AC کار میکنند و پایین ترین سرعت را دارند به همین دلیل شارژ خودروی برقی با این شارژرها زمان زیادی می برد. شارژرهای سطح 2 نیز با ولتاژ AC کار می کنند اما از نظر سرعت و مدت زمان شارژ، نمونه ارتقا یافته سطح 1 هستند.

pic3 1
سوکت های شارژر

جدید ترین نسخه شارژرها، سطح 3 را دارند و برای راه اندازه آنها ولتاژ DC نیاز است. به دلیل اینکه سرعت شارژ در این نسخه بالا و مدت زمان پایین این سطح از شارژر ها به سوپر شارژر نیز معروف هستند. در حالت کلی باتری های خودرو های برقی و هیبریدی متفاوت می باشند.

روش های شارژ باتری خودرو

در حالت کلی دو نوع روش برای شارژ باتری خودروهای برقی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره شده است:

روش اول)

روش اول که بیشترین آمار استفاده را دارد، شارژ خودروهای برقی از طریق ایستگاه های مربوطه است. در این ایستگاه ها می توان با وصل کردن سوکت مناسب و متناسب با نوع خودرو در مدت زمان معینی، باتری خودرو را شارژ کرد.

روش دوم)

روش دوم را می توان یک روش جدید و سریع برای شارژ باتری مطرح کرد. چرا که تا قبل از سال ۲۰۱۴ استفاده از این روش امکان پذیر نبود به دلیل اینکه بسیاری از خودرو ها این قابلیت را در خود نداشتند. در این روش به جای شارژ مجدد باتری خودرو، یک باتری فول شارژ جایگزین آن می شود که باعث صرفه جویی در زمان می شود. با تعویض باتری میتوانید در عرض ۱۵ دقیقه خودروی برقی خود را فول شارژ کنید و به مسیر خود ادامه دهید.

هزینه هر کیلووات شارژ خودروهای برقی

شبکه هایی مانند Blink و Charge Point از معروف ترین مراکز توزیع کننده شارژ باتری خودروهای برقی هستند. شارژر این شبکه ها از سطح 2 و 3 بهره می برند. سوپر شارژرهای مخصوص شرکت تسلا نیز وجود دارد که برای خودروهای برقی ساخت این شرکت پیش بینی شده است. شرکت تسلا به خریداران ماشین های برقی سری X و S این امکان را فراهم کرده است که تا 400 کیلووات شارژ رایگان در اختیار داشته باشند و پس از اتمام این حجم، بقیه شارژ با پول محاسبه می شود. هزینه شارژ هر کیلووات بسته به موقعیت ایستگاه شارژ و سرعت شارژرها از 6 دلار تا 79 دلار متغیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *